Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010 tavaszi félév bejegyzései

Cikkek

Húsbavágó állatgyárak

2010.02.05

 "Ízelítő" - Két rövidfilm „tananyag” az iparszerű élelmiszartermelésről… Megjegyzem, h (ld. alább..)

 

Két valóság – asus laptop és duroc sperma

2010.02.03

Szép illusztrációját hozta a mai nap, hogy hogyan élünk a két valóságban (ill. hogyan él bennünk a két valóság).

 

A cián-kérdésről

2010.02.01

Az éppen 10 évvel ezelőtti cianid szennyezés kapcsán február elseje a Tisza emléknapja lett - a tudományos konferenciákhoz (pl.: http://www.elotiszaert.hu/bovebben.php?id=836) és a lakossági megemlékezésekhez az alábbi néhány tanulság összefoglalásával csatlakozunk "Szövetségben az Élő Tiszával".

 

 

Ember és Tisza - kurzus

2010.01.30

Az első óra február 11-én csütörtökön 16 órától lesz,

amennyire tudom a Marx teremben (már a György, és nem a Károly).

(Bár ezt nem találtam meg az elte.etr-ben, de számomra ez az adminisztráció csak annyira átlátható, kezelhető és elfogadható, mint mainstream közgazdásznak a fenntarthatóság v. mérnöknek a Tisza-táj működése.)

 

Rackajuh

2010.01.30

A mai reggel kicsit elhúzódott; még nedves ikerbárányok vártak kinn, kezdődő hóviharba ágyazva, na ezeket csak betettem a fogadtatóba (bár nagyon eleven az anyjuk, minden rendbe lesz), amihez persze (a szokásos dominójátéknak megfelelően - elkezdek vmit, ami sorba hozza a többi teendőt) kicsit javítanom kellett rajta (mármint a fogadtatón - ami végül is a gyermekágyi szoba a hodályon belül).Kép

 

Helyre-igazítás

2010.01.29

Kezdjük rögtön ezzel az idei tavaszt. Minthogy február a tavasz kezdete - legalábbis az Egyetemen. Járt már a fejemben, h. mi lenne méltó kezdés az idei szezonra - a tavaszi félév alatt tervezem aktuális illusztrációkkal ellátni a témát - , végre megtalált vmi a napokban, amit ideillusztrálok kezdésnek:

Kép

 

« előző

1 | 2 | 3